Thursday, January 17, 2008

Iepirkšanās bez rindām

Šīsdienas ziņas nebeidz pārsteigt. IKI Lietuvā mēģinās ieviest kases bez pārdevējām. Es ar prieku šādu lietu izmantotu. Tomēr man ir divi „BET”.

Pirmkārt - Anglijā esmu redzējis sistēmu, kas, manuprāt, tomēr ir ērtāka par attēlā redzamajām kasēm. Tur cilvēki paņem rokās bankas termināli, kurā ir iebūvēts svītrkodu lasītājs. Tad nu cilvēks no plaukta paņemto preci noskenē un liek groziņā iekšā. Kā tur apietās ar sveramajām precēm redzējis neesmu, bet domāju parasti svari ar svītrkoda drukātāju šo problēmu ļoti viegli risina. Manuprāt, tas ir mazliet ērtāk, kā pārcilāt preces pie kases vēlreiz. Savukārt tur nav iespējas norēķināties ar skaidru naudu. Jāteic, man īsti nav skaidra arī IKI jaunās sistēmas darbības princips, kā viņi grasās pieņemt skaidru naudu.

Otrkārt - atkal ir jārunā par psiholoģisko faktoru. Tai pašā Anglijā lielveikalos ir ļoti garas rindas. Rindas mūsu lielveikalos ir salīdzinoši īsas. Tātad diez ko populārs šis progresīvais iepirkšanās veids tomēr nav. Var jau gadīties, ka šāda norēķināšanās iespēja ir tikai izredzētajiem senjoriem, kas šinī veikalā iepērkas jau 40 gadus. Šī varētu būt diezgan ticama versija, jo Lielbritānijas jaunatne nav par galvas tiesu labāka par mūsu jaunatni, un līdz ar to rodas jautājums, kā lielveikali risinās zagšanas problēmu? Pie mums, tomēr, pat uz alkohola pudelēm tiek līmēti „pīkstuļi”.

DB.lv raksts "Piedāvās alternatīvu - iepirkšanos bez kasierēm"

No comments: